Er is al veel geschreven over de “Elevator Pitch” als aanvulling op alle artikelen en publicaties geeft Richard S.T. de Vries hier vier geheimen prijs.


Een elevator pitch is reuze handig bij netwerk-, sollicitatie- en verkoopgesprekken. Binnen enkele seconden heeft de ander een goed beeld van je, jouw kennis, ervaring en kwaliteiten.

Een ijzersterke elevator pitch is de overtreffende trap. Bij deze pitch begrijpt de ander wat je doet, kan het navertellen en doorvertellen. Een ezelsbruggetjes is B.OD: je elevator pitch is te Begrijpen, te Onthouden en Door te vertellen.

Voor je een ijzersterke elevator pitch eenmaal in de vingers hebt, is het hard en slim werken. Hieronder lees je de 4 geheimen van een ijzersterke elevator pitch.

1. Jip en Janneke taal 
Hanteer Jip en Janneke taal. Maak duidelijk wat je doet en vooral wat voor (psychologische) voordelen dat voor een ander heeft. Geef altijd antwoord op de vraag die de ander onbewust stelt: wat heb ik daaraan? Het is sterk aan te raden vakjargon achterwege te laten. Het vertellen van een verhaal met persoonlijke betrokkenheid en emotie brengt meer teweeg bij de ander.

2. Actualiteit

Betrek bij je verhaal actuele gebeurtenissen of opvallende zaken. Laat je Elevatorpitch naar de actualiteit refereren. Geef in je verhaal een beschrijving die tot de verbeelding spreekt. Dit maakt het voor de ander gemakkelijk je verhaal na te vertellen.

3. Less is more 

Vat je verhaal in 1 kernachtige zin samen. Een zin die gemakkelijk blijft hangen en tot de verbeelding spreekt. Dit betekent dat je verhaal gemakkelijk na te vertellen valt. Vuistregel is daarbij “less is more”.

4 Ander centraal
Het vierde geheim is ontnuchterd: Mensen zijn niet geïnteresseerd in je verhaal. Ze willen vooral weten hoe je hen of anderen gaat helpen en hoe je bij gaat dragen aan het bereiken van doelen van anderen. Houd dat in de gaten en je komt sneller in het vizier van de ander.

Een tip tot slot: Zorg voor meerdere Elevatorpitches, die voor verschillende doelgroepen kunnen worden gebruikt.

En ook: Je bent niet direct kampioen, dus ook voor de Elevatorpitch geldt “Oefenen”, “Oefenen”,”Oefenen”, ga daarbij voor de spiegel staan en let op je houding, je gezichtsuitdrukking en vooral je glimlach. Blijf passie in je stem leggen.

 

Al met al is het geen raketwetenschap. Het blijft continue schaven aan je elevator pitch. Een tip: laat je pitch regelmatig horen om te ontdekken of hij ijzersterk is.

 

Met vriendelijke groet.

Richard S.T. de vries

 

 

 

 

Voor hulp bij de Elevator Pitch neem contact op met Richard.

 

Scroll Up